İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Konu İngiltere vizesi olduğunda birçok yanlış bilinen ve birçok kafa karıştırıcı detay bulunabilmektedir. Bu konuda bilgi sahibi olmaya çalışanların en çok merak ettikleri sorulardan biri de İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Sorusunun cevabıdır. İngiltere vatandaşı yada daimi oturum izni bulunan kişilerin Türkiye’de yaşayan aile bireylerini de İngiltere’ye aldırmak için başvurduğu vize türüne İngiltere Aile Birleşimi Vizesi denilmektedir. Öncelikle bu vize türüne kimlerin başvuru yapabildiği merak edilmektedir. İngiltere’de aile bireyleri ile yaşamak için;

  • Eş veya partner
  • Nişanlı veya henüz evlenmemiş ancak birlikte yaşadığını kanıtlayabilen kişiler
  • 18 yaş altındaki çocuklar
  • Anne ve babalar
  • Bakıma muhtaç olan akraba
  • Oturum izni bulunan kişinin bakıma ihtiyacı varsa bakımını üstlenecek olan akraba

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi sonuçlanması için 12 hafta gibi bir süreye ihtiyaç vardır. Bazı durumlarda 12 haftadan daha uzun sürüyor olsa da daha kısa sürdüğü de görülmektedir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri resmi tatillerdir. İngiltere’de resmi tatil olan zamanlar bu sürece dahil değildir. Tatillerin dışında konsolosluğun yoğunuluğu veya ek belge, ek görüşme talepleri ile de bu süreçler uzayabilir. Bu tür gecikmelerin olması durumunda konsolosluk başvuru sahiplerine gecikme nedenlerini belirten bir mail ile bilgilendirme yapmaktadır. Priority ve Super Priority vize çeşitlerinden faydalanarak vize değerlendirme sürecinin daha hızlı sonuçlanması da sağlanabilmektedir. Bu vize türleri ek ödemelere sahiptir. Priority vize olarak geçen vize türünde evrakların tamamlanmasının ardıdan vize değerlendirme süreci 5 gün içerisinde tamamlanmaktadır ve ek ödeneği 500 pound’dur. Super Priority ise vize belgelerinin ve başvurusunun tamamlanmasının ardından vize değerlendirme sürecinin 2 gün içerisinde tamamlandığı süreçtir ve ek ücreti 800 pounddur. Bu ek ödemelerin güncelliği ile ilgili detaylı bilgi konsolosluklardan ve resmi başvuru merkezlerinden teyit edilebilir.

Evli, Nişanlı veya Beraber Yaşayan Kişiler için İngiltere Aile Birleşimi Vizesi

Evli olan kişiler evlilik durumlarını aile cüzdanları ile kolaylıkla kanıtlarken nişanlı olan veya beraber yaşayan kişilerin beraberliklerinin en az 2 yıllık olduğunun kanıtlanması beklenmektedir. Bu aşamada partner ile yapılmış mesajlarlaşmalar, telefon görüşmeleri, tatil fotoğrafları, aile bireylerinden alınacak mektuplar delil niteliğinde sayılır ancak nişanlı olan veya beraber yaşayan kişilerin vizeleri onaylanırsa İngiltere’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 6 ay içerisinde evleneceklerini beyan etmeleri beklenmektedir ve kişiler 6 ay içerisinde evlenmelidir. Bu nedenle nişanlı veya beraber yaşayan kişilere 6 aylık oturum izni verilip ardından bu süre uzatılmaktadır. Evli olarak başvuruda bulunan kişilere için 2 yıl 9 aylık oturum izni verilir ve ardından bu sürenin uzatılması beklenir. Vize başvurusu sırasında kalınacak yerin ayarlandığı veya kalacak yerin olduğunu da dair bilgi ve kanıt sunulması gerekmektedir. Bu aşamada kalacak yer ile ilgili de bazı yeterlilik koşulları aranmaktadır. Bu yeterlilik koşullarına uymayan yerlerde kalınacağı beyanı kabul edilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı